Zoekt u een airco installateur? Installatiebedrijf Gorinchem is uw F-gas gecertificeert partner.

Een goede airco installateur zorgt ervoor dat u ieder seizoen kunt genieten van veel meer comfort in uw woning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen? Wij helpen u als installatiebedrijf Gorinchem graag verder!

Airco advies nodig?

Zoekt u een airco systeem om te koelen of verwarmen en heeft u persoonlijk advies nodig? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Bel: 0613332221

Hoe een betrouwbare airco installateur herkennen?

Natuurlijk bent u op zoek naar een betrouwbare en erkende airco installateur. Maar hoe kunt u deze herkennen? Er zijn een paar mogelijkheden om er achter te komen of een installateur betrouwbaar is. Om te beginnen kunt u een afspraak plannen zodat een installateur bij u op locatie een kijkje kan komen nemen. Hierdoor kan direct een inschatting worden gemaakt waar dat de binnen- en buiten unit(s) geplaatst kunnen worden en alvast een inschatting maken van de kosten.

Daarnaast krijgt u zo ook een gevoel bij de installateur die u eventueel zal gaan kiezen. Maar u wilt ook weten waar dat u aan toe bent, een uitgebreide (vrijblijvende) offerte is daarom ook een must. Een gespecificeerd document met een opbouw van de kosten en hetgeen wat u mag verwachten. Als er vragen zijn, dan is het ook fijn dat een airco installateur uit uw regio komt. Zo kan een installateur altijd even langskomen om iets na te kijken of vragen over bijvoorbeeld de garantie te beantwoorden.

Airco installatie Dordrecht

Airco installatie klant Dordrecht

 

 

STEK erkend F-Gassen installateur

Het is belangrijk dat u een veilig airco systeem gaat kopen en daarom moet u kijken naar een STEK gecertificeerd systeem. Gelukkig hoeft u dan niet verder te zoeken, want bij installatiebedrijf Gorinchem bent u aan het juiste adres. Wij bieden u complete split airco systemen. Zo kunt u door middel van één druk op de knop het hele klimaat in huis beheersen. Er zijn verschillende airconditioningsystemen die zorgen voor een combinatie van koelen en verwarmen. Onze professionals hebben jarenlang ervaring en dat biedt u zekerheid en garantie op jarenlang plezier en een heerlijk binnenhuisklimaat!

Wat is een split unit aircosysteem?

Wat goed is om te weten, is dat een split unit airco systeem bestaat uit twee delen. U heeft namelijk een buitenunit en één of zelfs meerdere binnenunits. Er kan dan gekozen worden voor een single split airco systeem, deze is geschikt voor of het koelen of verwarmen van één kamer. Maar een multi split airco systeem is geschikt voor meerdere ruimten. Steeds meer mensen mogen in de praktijk de voordelen ervaren van een split airco systeem. Het voordeel is namelijk dat de buitenunit niet in de woning geplaatst wordt. Het gevolg is dat u dus geen last heeft van geluidshinder.

Welke split airco systemen zijn er?

Er bestaan verschillende split airco systemen:

  • Single split airco is geschikt voor één ruimte en bestaat uit één buitenunit en één binnen unit. Het systeem heeft de mogelijkheid om te koelen en te verwarmen.
  • Multi split airco is geschikt voor meerdere ruimten en bestaat uit één buitenunit en twee tot maximaal vijf binnen units. Het systeem heeft de mogelijkheid om te koelen en te verwarmen.

Maar hoe werkt een split unit airco dan?

De werkwijze van een split unit airco kan vergeleken worden met een koelkast. Eerst wordt het koudemiddel rondgepompt en dat wordt gedaan via twee leidingen (aanvoer en retour). Deze zijn aangesloten tussen een buiten- en binnen unit. Wanneer er gekoeld moet worden onttrekt het koelmiddel binnenin de binnenunit de warmte lucht via een kamer en deze wordt dan langs de gekoelde lamellen getransporteerd. Vervolgens wordt het verwarmde koelmiddel dan via een leidingsysteem weer getransporteerd naar een buitenunit en zo wordt de warmte afgegeven aan de buitenlucht. Er kan gesproken worden over een ideale verschiltemperatuur bij een airconditioning (tussen binnen en buitentemperatuur) en deze is 4-6 graden Celsius.

Welke airco kan het beste worden gekocht?

Als u op zoek bent naar een goed aircosysteem, dan bent u bij installatiebedrijf Gorinchem aan het juiste adres. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Onze airco installateurs staan iedere dag voor u klaar om met u mee te kijken en om u van advies op maat te voorzien. Om te beginnen moet er een keuze worden gemaakt tussen een single of multi split systeem. Er wordt dan naar uw situatie gekeken om na te gaan welk systeem hier het beste bij past. Als de keuze is gemaakt, dan kan er gekeken worden naar de binnenunit(s). Er zijn namelijk meerdere modellen verkrijgbaar en dan kunt u denken aan:

  • Design wandairco, mooi vormgegeven en in diverse kleuren verkrijgbaar.
  • Wandairco, een standaard opbouw model welke hoog in een ruimte wordt geplaatst.
  • Vloerairco, dit is een staand of laag hangend opbouw model en deze wordt geplaatst op of tegen een wand aan.
  • Cassetteairco, dit is een inbouwsysteem om in systeemplafonds te plaatsen (wordt vaak door bedrijven gebruikt).

Hoe wordt een aircosysteem geïnstalleerd?

Het is interessant om na te gaan hoe dat de airco geïnstalleerd moet worden. Het beste kunt u hiervoor advies inwinnen bij de airco installateurs, zij vertellen u dan welke stappen zij moeten zetten en voeren deze tegelijkertijd uit. Maar we lichten u graag alvast in over wat u kunt verwachten. Soms willen mensen een split airco graag zelf plaatsen, maar bent u zich er wel van bewust dat het in werking stellen van een apparaat alleen uitgevoerd mag worden door een erkend airco installateur?

Binnenunit installeren

Het installeren van de binnen unit begint bij het vaststellen waar dat deze geplaatst moet worden. Hierbij kan het beste direct zonlicht vermeden worden, net als warmtebronnen. Daarnaast moeten gas- of stroomleidingen in de muur ook vermeden worden. Dit kan vast worden gesteld met een leidingzoeker. Waar moet de airco installateur nog meer rekening mee houden?

– Een binnenunit moet 15 cm rondom vrij zijn van o.a. leidingen. Ook moet deze minimaal twee meter boven de vloer gemonteerd worden.

– Een muur moet wel sterk genoeg zijn zodat hij het gewicht van de unit kan dragen.

Montageplaten zijn de volgende stap. De montageplaat of beugel moet bevestigd worden op de binnenwand. Deze moet dan tegen de muur worden gehouden en daarvoor wordt een waterpas gebruikt. Vervolgens zullen er gaten geboord worden. Ook elektra moet dan nog gecontroleerd worden. Er kunnen nog leidingen afgedicht moeten worden en dan kan de binnenunit geplaatst worden.

Onze installateurs denken graag met u mee over de meest geschikte plaats voor de binnenunit. Zij zullen proberen deze ergens te monteren waarbij er zo min mogelijk kabels en dergelijke zichtbaar zullen zijn. Ook garanderen wij een uitstekende afwerking.

Buitenunit installeren

Dan is er nog de buitenunit die geplaatst kan worden, de plaats moet dan eerst vast worden gesteld. Er moet gezorgd worden voor een stevige ondergrond, elektra wordt ook weer aangesloten en er wordt gezorgd dat alles goed werkt! Er komt heel wat bij kijken om alles goed te installeren en daarom kunt u maar beter de airco installateurs uit uw regio inschakelen, zodat zij het werk voor u veilig en netjes kunnen verrichten.

Erkende airco installateur in uw regio

Het is belangrijk dat u een erkend bedrijf laat komen om uw airco te installeren. Een split airco systeem hoort namelijk bij de F-gassen verordening. Dit wil zeggen dat de inbedrijfstelling uitgevoerd moet worden door een F-gassen gecertificeerd bedrijf. Neemt u daarom de tijd om een goede airco installateur te kiezen, vraag offertes aan en laat een professional eerst bij u langskomen, zodat u weet met wie u zaken gaat doen.

Wat kunnen wij als airco installateur voor u betekenen?

Bel ons op: 0613332221

×