Laadpaal thuis nodig om uw auto op te laden? Wij helpen u graag!

Zoekt u een InstallQ erkend installatiebedrijf uit de regio Gorinchem om uw thuis uw auto op te kunnen laden? Bij ons bent u aan het juiste adres voor een laadpaal thuis.

Laadpaal thuis nodig?

Wilt u energie besparen en heeft u persoonlijk advies nodig? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Bel: 0613332221

Waarom een laadpaal thuis?

De elektrische auto is sterk in opkomst. Steeds meer mensen merken dat het erg aantrekkelijk is om dan ook een laadpaal thuis te installeren. Dit zorgt er namelijk voor dat u niet meer langs een laadpaal moet. Vanaf het moment dat u een laadpaal thuis heeft, kunt u gewoon thuis uw auto opladen en kunt u iedere ochtend met een volle accu wegrijden. Maar weet u waar u op moet letten als u een laadpaal thuis wil laten plaatsen? In dit artikel hebben we het een en ander op een rijtje gezet!

Wat doet een laadpaal precies?

Goed om te weten is wat de laadpaal thuis voor u kan betekenen. Als u een elektrische auto heeft, moet u deze regelmatig opladen. Hiermee voorkomt u dat de accu leeg is en u dus stil komt te staan. Het laadpunt van een elektrische auto bevindt zich in de auto. Daarom kunt u de laadpaal ook zien als een soort stopcontact. Het hele accupakket van de auto werkt namelijk op gelijkstroom. De oplader die zich in de auto bevindt zal de wisselstroom van de laadpaal omzetten.

Laadpaal thuis installeren kan dat altijd?

Normaal gesproken is het plaatsen en installeren van een laadpaal bij iedere woning mogelijk. Als u de laadpaal wilt gebruiken voor particulier gebruik, is er geen vergunning nodig. Maar als u een openbare laadpaal wilt hebben, dan moet er eerst een hoop worden uitgezocht en het plaatsen en installeren mag niet zomaar! Toch is een laadpaal thuis wel zo prettig als u een elektrische auto heeft. Het beste kunt u dan wel een erkende installateur inschakelen om het werk uit te laten voeren.

Laadpaal thuis combineren met zonnepanelen kan dat?

Het klinkt interessant en dat is het ook. Maar wel een goede vraag, want kunt u een laadpaal thuis met zonnepanelen combineren? Ja dat kan zeker! Het is namelijk zo dat u de energie van de panelen kunt gebruiken om de accu van uw auto op te laden. Dit kost u dan vrijwel niets. Heeft u nog geen zonnepanelen? Dan is het wellicht iets om over na te denken. Installatiebedrijf Gorinchem is namelijk ook erkend zonnepanelen installateur. Wij kunnen dit beide dus voor u regelen. Op die manier kunt u duurzamer en voordeliger uw auto opladen.

Wat zijn de kosten van een laadpaal thuis?

Misschien heeft u al interesse in de laadpaal thuis, maar dan wilt u ook weten waar dat u financieel aan toe bent. Daarom kunt u altijd een installateur vrijblijvend langs laten komen op locatie zodat er een offerte opgesteld kan worden. De kosten worden bepaald door een aantal factoren, namelijk:

  • De installatie van de laadpaal thuis.
  • De kosten van een laadpaal.
  • Het omzetten van 1 fasestroom naar 3 fasestroom indien noodzakelijk.
  • De kosten van de elektriciteit niet te vergeten!

Wat voor onderhoud is er nodig bij de laadpaal thuis?

Sommige mensen vragen zich af of er sprake is van onderhoud bij een laadpaal thuis. Dit is zeker belangrijk en daar moet u ook over geïnformeerd worden. U wilt toch ook de levensduur van de laadpaal maximaliseren? Zo voorkomt u op de langere termijn ook hoge reparatiekosten. De verzekeringsmaatschappij kan ook eisen dat ieder jaar uw laadpaal thuis wordt gekeurd. Dit zien wij de laatste jaren namelijk steeds vaker. Er ontstaat namelijk een hoog vermogen bij het laden en als de laadpaal dan defect is, kan dat flinke risico’s met zich mee brengen en voor zeer gevaarlijke situaties zorgen (dit moet voorkomen worden).

Welke laadpaal heeft u nodig en is geschikt voor uw situatie?

Het is tijd om een laadpaal voor thuis uit te kiezen, maar waar begint u? Het belangrijkste is dat de auto en de laadpaal bij elkaar passen. Hierbij moet u er onder andere op letten of dat uw auto het vermogen heeft om bijvoorbeeld snel op te laden. Als u dan een trage laadpaal heeft, dan wil dat zeggen dat u niet de capaciteit volledig gaat benutten en dat is natuurlijk zonde. Het beste kan er gekozen worden voor een laadpaal die een hoger laadvermogen heeft dan uw auto mag hebben. Als u namelijk later een andere auto koopt, dan is de kans groot dat u deze laadpaal thuis nog wel kunt gebruiken (toekomst gericht handelen en investeren).

Laadpaal thuis plaatsen, maar waar?

Bij de keuze voor een elektrische auto, moet ook goed na worden gedacht over hoe de auto opgeladen moet worden. Heeft u een eigen parkeerplaats of een eigen oprit of garage? Dan kunt u een laadpaal thuis laten installeren.

Advies bij laadpaal thuis keuze

Het is heel veel informatie tegelijk en daarom begrijpen wij van installatiebedrijf Gorinchem het zeker als u nog vragen heeft of er niet uit komt. Wij zijn er voor u om met u mee te kijken, om u te voorzien van advies op maat en wij komen dan ook graag een keer op locatie kijken om na te gaan wat de beste optie is voor een laadpaal thuis in uw situatie. Wij horen het graag als wij u van dienst kunnen zijn en staan altijd voor u klaar.

Laadpaal thuis nodig? Neem contact met Installatiebedrijf Gorinchem op.

Bel ons op: 0613332221

×